Vertical louvers on high school by Batlle & Roig [500]

The proposal for the new high school in Reus is based on the industrialized building criteria. The economic impact of the facade is reduced with a simple organization and standardization of construction and structural elements. 

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span lang="EN-GB">The facades of the classes, oriented to the southeast and northwest, should be protected from direct radiation and excess of light. It would also be desirable that the solar protection allowed complete darkening during a projection.</span></p>
<p><span lang="EN-GB">The chosen system is Gradpanel-R, a layer of vertical slats that can pivot to allow light control throughout the day, as well as solar shading that contributes to thermal comfort in summer. It also gets almost complete darkening of the inner space when closed.</span></p>
General view of the building: 
Place: 
IES Roseta Mauri Reus
Spain
Period: 

Referenced products:

Company in Filt3rs

Photographer: 

Claudia Bottino, ETSAB Student

Authorship of the graphical documentation: 

Claudia Bottino, ETSAB Student

BY: 
2014p.ri.claudi...