Vertical Gradpanel-R louvers on library in Barcelona [410]

This is the Library of the Faculty of Fine Arts, at the University of Barcelona. The solar protection is achieved with vertical Gradpanel-R slats in all facades. The three floors have the same type of filter, organized in a very regular façade, reinforcing its rationality with vertical concrete volumes.

<p><span lang="EN-GB">As we can see in the second photo, the slats can be rotated vertically in groups, adapting to the needs of each inner space and each moment. This movement seeks to compensate the fact that the openings are defined by the regularity of the façade and not by the needs of each interior space.</span></p>
<p class="MsoNormal"><span lang="EN-GB">The fact that the metal slats reflect diffuse light allows some light collection to the inward space, as we can see in the last photos.</span></p>
General view of the building: 
Place: 
Biblioteca de la facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona
Baldiri i Reixac, 2
08028 Barcelona , Barcelona
Spain
Barcelona
Period: 
Tags: 

Referenced products:

Company in Filt3rs

Photographer: 

Nil Carbó, ETSAB student 2014

Authorship of the graphical documentation: 

Nil Carbó, ETSAB student 2014

BY: 
2014p.cp.Nil.Carbo