Timber louvers on Barcelona Biomedical Research Park [367]

The building is completely covered by a sheet of fixed horizontal slats with a slight separation, and with rhythmic vertical cuts as if they were windows.

<p><span lang="EN-GB">These slats get a percentage of solar protection, shading indistinctly terraces and interiors behind it. This percentage depends on the angle of incidence of sun rays, that’s why it blocks more in summer than in winter. But the fact is that as it cannot be graduated, it is not enough for summer and it is too much in winter, not allowing the application of solar heating. Also there is no possibility to avoid glare.</span></p><p>&nbsp;</p>
<p><span lang="EN-GB">On the other hand, as we can see in the pictures, it does have a certain transparency: the proportion and distribution of perforations allow us to reconstruct almost the entire image of the beach of Barcelona.</span></p>
General view of the building: 
Place: 
The Barcelona Biomedical Research Park
Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona , Barcelona
Spain
Barcelona
Period: 
Intermediate Spaces: 
Outer element: 
Movement: 

Company in Filt3rs

Photographer: 

PH1, PH2, PH4: Adrián CernadasPH3: Courtesy of Llambí PH5: Sara Fernandes, ETSAB student in 2013 

Authorship of the graphical documentation: 

1rst detail and photo: Courtesy of LlambíMore info by Llambí2nd and 3rd drawing: Sara Fernandes, ETSAB student in 2013

BY: 
2013p.cp.cernad...