Sunroom in Pilwood house, UK [492]

Text from PlantsandgardensFigure 15.19. Pillwood House, a small vacation home near Cornwall, England, designed by English architects Colquhoun and Miller, is shown in photos, cross- section, floor plans, and an axonometric sketch. It embodies the two-zone principle, the larger zone being a glazed conservatory, and the smaller, or rear area, can be partitioned off according to heating needs. The closeup photo shows a detail of the mechanism for interior roller blinds that are drawn to minimize the summer’s heat. Louvered windows also provide ventilation. The concrete floor is a heat sink, absorbing radiation by day, releasing it by night

<p>.</p>
<p>.</p>
General view of the building: 
Place: 
Pilwood House TR3 6SD Feock , Cornwall
United Kingdom
Cornwall
Period: 
Intermediate Spaces: 
Movement: 
Observations: 
More information: 

Photographer: 

Ph1: Published in Arquitectura Viva 148Others: From Plantsandgardens

Authorship of the graphical documentation: 
BY: 
filt3rs.net