Ropes and creeping plants as filters on beachfront house [608]

This is a smart renovation of a house in Costa Brava that demonstrates how a building can be completely transformed with some simple additions. Bosch and Capdeferro used some basic materials to recreate a different architecture. Let them express it in their own words:

“Se propone la construcción de un elemento ligero y configurable como filtro de naturaleza ambigua. La obstrucción de la radiación solar y la captación de la brisa marina que proporciona el paramento vegetal y de cuerdas del nuevo andamiaje, juntamente con la ventilación cruzada fruto de la apertura de un nuevo patio en el límite sur representan un eficiente sistema pasivo que mejora enormemente el confort del espacio. La casa se convierte en un amplio porche, cubierto y ventilado, abierto al paisaje.”"The construction is proposed as a lightweight and configurable element, of an ambiguous nature filter. The obstruction of solar radiation and the capture of the sea breeze that provides the vegetal and rope wall of the new scaffolding, together with cross ventilation result of the opening of a new patio in the southern limit represent an efficient passive system that greatly improves the comfort of the space. The house becomes a large porch, covered and ventilated, open to the landscape."

.

General view of the building: 
Place: 
Casa Bastida
Catalonia 2
17255 Sa Riera, Begur , Girona
Spain
Girona
Period: 
Intermediate Spaces: 
Outer element: 
Movement: 
Observations: 

More information:HiCAfasia

Photographer: 
BY: 
filt3rs.net