Perforated shutter on housing in Montréal, by KANVA [325]

Irene is a block of flats built in an old brick warehouse. One of its walls is masked with a new layer of metal windows and shutters.

<p><span lang="EN">A terrace</span><span lang="EN"> separates the old body of the new glass facade. The shutters are made ​​of a workable protections perforated steel sheet. The vertical axis swing leaves can have the entire height of a plant or separated into a zone and an upper ledge.</span></p>
<p><span lang="EN">The</span><span lang="EN"> gap thus created allows to control microclimate that affects the building, offering sun protection, privacy and controlled ventilation</span></p>
General view of the building: 
Place: 
Saint-Henri Montréal
Canada
Period: 
Intermediate Spaces: 
Observations: 
More information: 

Architect: 
Photographer: 

PH1: Sylvie Rabbat - World architecture newsPH2 & 4: Jimmy HamelinPH3: Marc CramerPH5: KANVA

Authorship of the graphical documentation: 
BY: 
filt3rs.net