Louvered visors with views to the Street by Nouvel [586]

Jean Nouvel was inspired by one of the most interesting Mediterranean solutions when designing these Austrian offices: the blind projected outwards round the upper horizontal axis. It is a very appropriate setting because the projected frame keeps solar protection without obstructing the views to the street. As the slats in the frame are pivoting, when the sun is high in the sky, they can be twisted to achieve a glimpse into the distant landscape without losing protection. In this case the protection is also achieved with the large cantilevered planters situated at the height of the parapet.

Main picture: 
General view of the building
Place: 
Interunfall Headquarters
19, Brielgase
6900 Bregenz
Austria
Javascript is required to view this map.
Format: 
Case
Period: 
Outer element: 
Architect: 
Photographer: 
Authorship of the graphical documentation: 

published in elCroquis 112/113