Lattice and filter in a restoration in Madrid [434]

The restoration of this palace in Madrid undertook the treatment of the patio with a laudable criterion unitary treatment. That required solution of enclosure that would serve both as solar protection filter when covering spaces of the palace and aspect of surrounding walls.

<p><span lang="EN-GB">The solution adopted is a lattice of horizontal Ipe-wood slats that, when covering the openings, is mounted on a vertical folding frame: pivoting and folding up on two horizontal axes. The solution is interesting both for the unified treatment of the whole and for his way of folding, where totally open solar protections continue protecting against high solar radiation and diffuse radiation.</span></p>
<p>.</p>
General view of the building: 
Place: 
Ministerio de asuntos exteriores, Palacio Viana
C/ Duque de Rivas, 1
Madrid , Madrid
Spain
Madrid
Period: 
Intermediate Spaces: 

Company in Filt3rs

Photographer: 

Archivo Llambí

Authorship of the graphical documentation: 
BY: 
filt3rs.net