Huge horizontal pivoting shutter by Carles Ferrater [318]

Carlos Ferrater built this photographer studio for his brother and equipped it with a magnificent double height glazing. The light control requirement, so important in this case, is achieved by separate solar shading in each of the two levels.

<p><span lang="EN-GB">At the top level, the solar protection is a venetian blind of small slats arranged inside the fixed glazing. On the lower level, it consists of wooden louvered panels equipped with hydraulic bars that allow its 90° pivoting to the horizontal position as visor.</span></p>
<p><span lang="EN-GB">In this lower level, the glass is hanging in a stainless steel frame that moves as vertical sliding and conceals at the top level to open the study to exterior space.</span></p>
General view of the building: 
Place: 
Llampaies , Girona
Spain
Girona
Period: 
Intermediate Spaces: 
Outer element: 
More information: 

Architect: 
Photographer: 
Authorship of the graphical documentation: 

OAB

BY: 
filt3rs.net